Hasta La Pista Torino ‘wandelen over paden waar ook Don Bosco met zijn jongeren kwam’

Leen was vorig jaar een enthousiaste deelnemer aan de Hasta La Pista-tocht naar Santiago de Compostela. Ze koestert warme herinneringen aan de gezellige sfeer in de groep en de prachtige wandelingen door de natuur. Dit jaar besloot ze opnieuw deel te nemen aan het avontuur, maar nu als mede-organisator voor de Cammino di Don Bosco naar Turijn.

De voorbereiding

Samen met Sanne en Lien heeft Leen de route grondig bestudeerd, slaapplaatsen gezocht, vliegtickets geboekt en een handig routeboekje samengesteld voor alle deelnemers. Om iedereen alvast kennis te laten maken, organiseren ze een gezellig kennismakingsmoment voor vertrek.

Cammino di Don Bosco

Leen kijkt uit naar de uitdagende wandelingen tijdens de Cammino di Don Bosco. Ze vraagt zich af of de paden even goed gemarkeerd zullen zijn als op weg naar Compostela.

Op tocht met Don Bosco

Het zal haar eerste bezoek aan Turijn zijn, en ze is nieuwsgierig naar de plekken die een rol speelden in het leven van Don Bosco. Ze heeft niet op een Don Boscoschool gezeten, ze verwacht veel te leren over de persoon Giovanni Don Bosco tijdens deze reis. Voor haar staat Don Bosco symbool voor opkomen voor jongeren, hen kansen en een thuis aanbieden en hen af en toe laten botsen. Ze heeft zelf ervaren hoe dit werd waargemaakt op speelplein Don Bosco Oud-Heverlee. Daarvoor vond ze het vaak niet ­vanzelfsprekend om haar plaats te vinden. Bij elke andere Don Bosco­organisatie waar ze komt, herkent ze dezelfde warme ontvangst en het gevoel van thuiskomen.

Vol verwachting kijkt Leen uit naar dit nieuwe avontuur, waar ze ongetwijfeld weer mooie herinneringen zal maken en veel zal leren over Don Bosco en zichzelf. De tocht naar Turijn belooft een inspirerende ervaring te worden.

Geïnspireerd
door het verhaal van Leen?

Lees nog andere verhalen Volg Droomfonds Don Bosco op instagram

Recente realisaties

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief