De Takel

Twaalf jongeren maakten van 4 tot 18 juli 2021 samen met begeleiders van De Takel een avontuurlijke tocht door de Alpen naar Turijn, de bakermat van Don Bosco.

Met deze intense ervaring wilde De Takel deze jongeren verantwoordelijkheidszin geven en hen in zichzelf doen geloven. Tijdens de tocht en het voorbereidings­traject konden ze in een korte tijd veel leren over samenwerken, verantwoordelijkheid opnemen en omgaan met tegenslag. De jongeren deden een intense levens­ervaring op die zelfwaarde en zelfvertrouwen bijbracht waardoor ze beter wegwijs werden in het echte leven. De bergen en natuur wekten inspiratie, bewondering, bezinning op en gaven energie om vooruit te durven kijken. Voor deze deelnemende jongeren was het een unieke kans om positieve levenservaringen op te doen.

Cyriel Craeghs, coördinator vzw Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen

"Vanuit de inspiratie van
Don Bosco proberen we om echt voor die gasten iets te betekenen."


De wandeltocht van 120 km door de Alpen had als einddoel Turijn, waar ze de plaatsen bezochten waar Don Bosco leefde en werkte. Ze ontdekten er hoe hij de grote inspiratiebron werd van De Takel. De Takel Oostende zet zich in eerste instantie in voor jongeren die het minder gemakkelijk hebben in onze samenleving. Door de vrijwillige inzet van medewerkers maakten ze de droom van deze jongeren waar.

De bergexpeditie naar Turijn werd mogelijk gemaakt met € 6000 steun van Droomfonds Don Bosco.


Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief