Speelplezier voor élk kind!

Speelpleinwerkingen hebben heel wat inspanningen moeten leveren en extra kosten moeten maken om de speelpleinzomer van 2020 mogelijk te maken.
Bovendien was het niet toegestaan om een opendeurdag, eetfestijn of quiz te organiseren­ om zelf extra middelen in te zamelen.

Droomfonds Don Bosco was bezorgd. Voor sommige ouders werd het financieel moeilijk om hun kinderen naar het speelplein te laten gaan en de coronacrisis trof de kwetsbaarste gezinnen dubbel zo hard. Elk kind heeft recht op spel en spelen en een dag op het speelplein doet iedereen deugd.

Daarom vonden wij het belangrijk dat deze situatie de Don Boscospeelpleinen er niet toe verplichtte om hogere tarieven aan te rekenen voor de deelname van de kinderen en dat hun solidariteitstarief gevrijwaard bleef.

Jean-Baptiste Mylle, hoofdanimator speelplein Kinderland

"Met nul ­positieve ­corona­gevallen op ons plein was het enige ­besmettelijke van de zomer het ­aanstekelijk enthousiasme van elkaar."
"Voor de zomer van 2020 moesten we ons herorganiseren of sluiten. Uiteraard kozen we voor het eerste. Dankzij al onze vrijwilligers verliep de praktische ­organisatie zo goed als waterdicht. Het speelplein was voor ons de broodnodige uitlaatklep na 4 maanden sociaal isolement."

Don Boscospeelpleinen werden gesteund met € 3500 van Droomfonds Don Bosco.
We hebben voor o.a. Kinderland in Kortrijk en Groene Zone in Heverlee financiële middelen vrijgemaakt om de coronacrisis te overbruggen.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief