Speelpleinzomer van speelplein Raccoon

Speelplein Raccoon werd in 2016 ­opgestart door Jeugddienst Don Bosco en het ­­Don Bosco-internaat in Woluwe.

In de zomervakantie van 2020 werden vier weken speelpleinwerking georganiseerd. Het speelplein­ zorgt niet alleen voor een plezierige daginvulling voor de kinderen, het is ook een zinvolle tijdsbesteding voor de jongeren die als animator hun schouders mee onder het speelplein zetten.

Speelplein Raccoon probeert een warme plek te creëren waar kinderen en animatoren zich thuis voelen. Ze zitten nog altijd in een opstartfase met een maximumcapaciteit van 50 à 60 kinderen per dag. Wegens de corona­maatregelen werd dat teruggebracht naar 40 dezelfde kinderen per week. Kinderen van vorige zomer kwamen terug naar het speelplein. Dat is een goed teken. Het toont dat er vertrouwen is tussen de animatorploeg en de ouders. De kinderen betalen maar € 4 per dag. Dat is voor sommige kwetsbare gezinnen in de stadsrand van Brussel toch nog veel. De steunactie van Don Bosco Stichting “4+1 speeldag gratis” kwam als geroepen voor speelplein Raccoon.

Marie Fiévé, animator speelplein Raccoon:

“In deze onzekere en eenzame periode deed het me ontzettend veel deugd om me te engageren voor de speelpleinwerking. Het groepsgevoel deed mijn batterijen opnieuw opladen, daarbovenop denk ik dat ikzelf na drie jaar op speelplein Raccoon meer verantwoordelijk en plichtsbewust ben geworden. De strenge coronamaat­regelen hebben van ons een nog sterker team gemaakt. Een zomer waarvoor ik eerlijk gezegd vreesde, is uiteindelijk een van mijn betere speelpleinperiodes geweest.”

Speelpleinwerking Raccoon werd gesteund met € 3 000 van Droomfonds Don Bosco voor de aankoop van didactisch materiaal en de groei van de animatorenwerking.
Solidariteitsfonds Don Bosco versterkte met € 640 de solidariteitskas.Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief