Vorming van jongeren

Don Bosco Stichting is overtuigd van de meerwaarde die vorming biedt en steunt vormingsinitiatieven in samenwerking met Jeugddienst Don Bosco.
Er worden erkende animator-, hoofd­animator- en instructorcursussen georganiseerd waarmee jongeren een attest van de Vlaamse overheid kunnen behalen. Op deze cursussen ontdekken de jongeren hun vaardigheden en worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Ze werken op een speelse en ervaringsgerichte manier en met de ­pedagogische​ visie van Don Bosco.

Jongeren willen zich met hart en ziel engageren op een speelplein, maar hebben wel degelijk vorming en ­begeleiding nodig. Ondanks de moeilijke coronasituatie gingen de vormingen in 2021 door: in de buitenlucht, met of zonder overnachting of gedeeltelijk online.

Lien, cursist paasvakantie 2021

"Cursus mogen volgen deed heel veel deugd! ­We ontmoetten nieuwe mensen, maakten vrienden en konden ons nog eens volledig laten gaan."


We merken dat het voor een groter wordende groep jongeren moeilijker wordt om de deelnameprijs van deze cursus te kunnen betalen. De meest kwetsbare gezinnen worden door de coronacrisis het hardst getroffen. Hierdoor krijgen ze ­pedagogisch niet alle kansen. Don Bosco Stichting zoekt financiële middelen om de animatorcursussen betaalbaar te houden en om jongeren voor wie de kostprijs te hoog is te laten inschrijven met ondersteuning­ van het Don Bosco ­Solidariteitsfonds.

Droomfonds Don Bosco steunde vorming van ­jongeren met een bedrag van € 10 000. ­

Die financiële middelen gingen naar de ­ondersteuning van de algemene werking, ­de aankoop van didactisch materiaal en vorming van de instructoren.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief