City of Joy - Zambia

City of Joy in Zambia is een tehuis van de zusters van Don Bosco waar meisjes uit moeilijk leefbare situaties terechtkunnen. Deze meisjes zijn wees of hebben geleden onder misbruik of extreme armoede. Ze worden in het tehuis opgevangen, krijgen de kans om zich thuis te voelen in een veilige omgeving en om te werken aan hun toekomst door school te lopen. Het tehuis wordt ondersteund door veel vrijwilligers.

Ook Jeugddienst Don Bosco stuurde in 2017-2018 een geëngageerde jongere, Kim Baert naar daar. Gedurende 6 maanden werkte ze als assistente op de school en hielp ze als opvoedster in een van de leefgroepen. Na deze overweldigende ervaring blijft ze zich inzetten om het project City of Joy te ondersteunen.

City of Joy kon in 2018 rekenen op een ondersteuning van 8827 euro van Don Bosco Stichting.