Hasta La Pista

Van 2 tot 10 augustus 2021 trok een groep van 7 jongeren uit Brussel en de randgemeenten op staptocht. Samen stapten ze meer dan 100 km met als eindbestemming: het befaamde Compostela!

Deze tocht stond in het teken van bezinning en introspectie. We wilden deze jongeren onder begeleiding de kans geven om een spirituele beleving te ervaren. Deze jongeren hadden vaak niet de nodige financiële middelen om de deelname te bekostigen. Met de steun van Droomfonds Don Bosco konden zij hun droom waarmaken.

De jongeren werden uitgenodigd om deel te nemen aan een voorbereidingstraject van vier maanden. Maandelijks werd telkens een ontmoetingsmoment georganiseerd waar de jongeren elkaar en de begeleiders beter leerden kennen. Natuurlijk werd er tijdens die ontmoetingen samen gestapt om ook op fysiek vlak goed voorbereid te zijn. Na vier ontmoetingen en de nodige technische en praktische voorbereiding was het dan eindelijk zover. De staptocht ging van start in de havenstad Ferrol. Dagelijks verbleef de groep op een andere locatie en in totaal stapten ze ­ongeveer 125 kilometer. Ondanks enkele blaren en spierpijn zette iedereen door tot het einde. In Santiago de Compostela ­konden ze samen genieten van de uitgelaten sfeer tussen vele andere pelgrims.
Het werd een avontuur dat een sterke indruk naliet op zowel de jongeren als hun begeleiders. Een warme herinnering die ongetwijfeld nog lange tijd zal nazinderen.

Hasta La Pista werd gesteund met € 4000 van Droomfonds Don Bosco.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief