Jédonco

Op 25 september 2021 werd op de terreinen van Don Bosco Haacht Jédonco georganiseerd, een ontmoetings- en vormingsdag voor Don Boscoanimatoren.

Op Jédonco werden vormingen aangeboden die niet aan bod komen tijdens de animatorcursus. Voor de hoofdanimatoren was er een vorming rond ‘diversiteit’: hoe kan je maatschappelijk kwetsbare jongeren betrekken bij je plein? en ‘fotografie voor websites’: hoe zet ik mijn speelplein in de kijker. Animatoren konden kiezen uit ‘schminken’, ‘leren sjorren’, ‘echt creatief knutselen met kinderen zonder gewoon een voorbeeld na te maken’ en ‘hoe ver kan je gaan in een spel en het toch veilig houden’. Op zo’n dag doen animatoren dingen samen met andere Don Boscowerkingen, ze volgen vorming, spelen samen, eten samen…

Maarten Lens, organisator Jédonco

"Don Bosco animatoren ontdekken op zo’n dag dat ze deel uitmaken van een groter geheel en gaan zeker met een warm gevoel naar huis."

De ontmoetings- en vormingsdag Jédonco werd gesteund met € 1500 van Droomfonds Don Bosco. Met deze financiële middelen werden er educatieve workshops gegeven en werd er spelmateriaal gehuurd.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief