Animatorenweekend Sjoefoemi
“De klemtoon ligt op de samenhorigheid en samen dingen doen.”


Karen Lefever neemt verschillende engagementen op bij Don Bosco. Ze geeft als instructor animatorencursussen en is actief in de stuwgroep Vorming, stuurgroep Internationalisering en het Sjoeteam.


Deel uitmaken van het Sjoeteam

Het Sjoeteam organiseert om de 2 jaar (nu 3 jaar, wegens corona) het unieke Sjoefoemiweekend voor alle animatoren van de Don Boscospeelpleinen en ­vakantiewerkingen in Vlaanderen. Er gaat een intensieve voorbereiding aan vooraf.

Zorgen voor leuke herinneringen

Er kruipt veel tijd en energie in, maar ik hou ervan om mensen te helpen. Dat geeft me heel veel voldoening. Dat komt ook terug in mijn job: ik ben verpleegkundige. Het feit dat ik er mee voor kan zorgen dat jongeren tijdens zo’n weekend leuke herinneringen maken, daar krijg ik veel energie van.

Het is voor mij ook een uitlaatklep, even een escape from reality. Het is schrijnend wat er momenteel in de wereld gebeurt en hier kan je dit even vergeten. Je kan hier gek en onnozel doen, maar je mag ook even stil zijn. Je vindt altijd wel iemand die met jou mee wil doen. Welke kant ik van mezelf ook laat zien, ze worden allemaal geaccepteerd. Er is een enorme samenhorigheid en je kan 100% jezelf zijn.

Het was de derde editie die ik mee organiseerde. Op voorhand had ik gezegd dat ik hierna zou stoppen. Maar dit jaar was zo’n goede editie, dat ik ermee verder wil doen. Er zijn altijd wel zaken die anders kunnen. De animatoren zijn openhartig en zeggen wat ze fijn of lastig vonden. Die feedback nemen we als Sjoeteam zeker mee.


Waardering van de animatoren

De animatoren laten hun waardering echt blijken. Sinds de vorige editie hebben we het concept veranderd: de klemtoon ligt op de samenhorigheid en samen dingen doen. Ze moeten ervoor zorgen dat ze opdrachten winnen om voordelen mee te pakken naar de grote competitie op het einde waar ze de felbegeerde beker proberen te bemachtigen. Dat wordt enorm geapprecieerd. Het hoeft niet telkens competitief te zijn, ieder kan hun eigen talenten inzetten.

Geïnspireerd
door het verhaal van Karen?

Lees nog andere verhalen Volg Droomfonds Don Bosco op facebook.
Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief