Animatoren creatief bezig tijdens deze coronatijd.

Animatoren van de Don Boscospeelpleinen en -vakantiewerkingen blijven actief en creatief het hele jaar door, ook tijdens deze coronatijd. Don Bosco Halle maakte een groot sociaal mediaspel met uitdagingen voor iedereen.  Don Bosco Oud-Heverlee zorgde voor een bucketlist met ideeën voor kinderen om zich thuis bezig te houden.

Eva Van Craenenbroeck, hoofdanimator Don Bosco Halle

Waarom hebben jullie dit groot sociaal mediaspel gemaakt?
We willen hiermee graag laten zien dat het speelplein actief en creatief blijft het hele jaar door, ook tijdens deze coronatijd. In het spel zitten uitdagingen voor iedereen. Op het speelplein zelf is samen dansen en plezier maken geen probleem. Maar hoe doe je dit als je bijvoorbeeld alleen thuis bent als kind/jongere, zonder vriendjes? Wij hopen natuurlijk op een groot succes!
Tenslotte kijken we door dit spel ook samen actief uit naar de speelpleinzomer:

We willen er al een heus speelplein gevoel mee opwekken, iedereen kan op dit moment “een uitkijken naar” wel gebruiken. 

De speelpleinzomer dat is hetgene waar ik zelf het meest naar uitkijk: samen zingen, dansen, knutselen, spelen en vooral veel plezier maken! En bovendien voelt het speelplein voor mij altijd als thuiskomen.

Hoe beleef jij deze coronatijden? Hoe toon jij solidariteit naar de mensen rondom jou?
Het is een bizarre tijd, ik mis vooral sociaal contact, of toch in real life dan. Ik vul mijn dagen met studeren, muziek luisteren en dansfilmpjes maken voor 3- en 6-jarigen aan wie ik les geef. Ik vind het ook belangrijk om er te blijven zijn voor mijn vrienden en familie. Ik doe met veel plezier eens een boodschap voor mijn grootouders. We hebben ook geluk met al die technische mogelijkheden de dag van vandaag. Via whatsapp bijvoorbeeld kan je gemakkelijk een babbeltje doen, zien hoe anderen hun dag invullen en zelfs ‘samen’ aperitieven (zeker aan te raden). Ik besef ook wel dat niet iedereen die mogelijkheden heeft en dat is spijtig. Gelukkig werk De Post tijdens deze periode. :-) Door kaartjes op te sturen naar vrienden en familie wil ik hen eraan doen herinneren de moed of positieve vibes, niet te verliezen. Het doet mij uiteraard ook plezier zelf een sms’je, kaartje of boodschap te ontvangen van de mensen rondom mij, nog meer dan de dagen voor corona.


Hanne Feyaerts, hoofdanimator Don Bosco Oud-Heverlee 

Waarom hebben jullie een bucketlist gemaakt?
Omdat wij als animators ook denken aan hoe moeilijk het kan zijn voor de kinderen om zichzelf bezig te houden thuis, 
op deze manier kunnen we toch een beetje DBOH animator zijn van op afstand!

Hebben jullie er al respons op gekregen?
Helaas nog niet zoveel van de ouders maar wel van onze eigen monitoren, blijkbaar helpt dit voor hen ook goed 😉

Hoe beleef jij deze coronatijden?
Het zijn voor iedereen speciale tijden op dit moment maar gelukkig kan ik mezelf goed bezighouden met allerlei zaken waar ik normaal geen tijd voor heb dus al bij al valt het nog mee!

Hoe toon jij solidariteit naar de mensen rondom jou?
Thuis hebben wij een vrij grote tuin, deze stellen we open voor de gezinnen met kinderen in de buurt die weinig tot geen eigen tuin hebben. Zo kunnen ze beurtelings komen spelen in de tuin.Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief