Iedereen heeft een interessant verhaal dat gehoord mag worden.

Nora Melkebeke is een 21-jarige studente Marketing- en communicatie-­support aan Odisee Hogeschool Brussel. Zij nam het initiatief om de podcast Boscobabbels op te starten.

Hoe ben jij in contact gekomen met de Don Boscowereld?

Toen ik in 2017 als laatstejaars van school veranderde naar Don Bosco Groenveld kwam ik terecht in het internaat van de Zusters van Don Bosco. Ik woonde te ver om elke dag naar school te pendelen. De sfeer was er huiselijk, speels en open. Ik werd door alle klasgenoten en leerkrachten hartelijk ontvangen, ik ervaarde oprechte vriendschap en respect op school.

We hoorden dat je twee keer een stage deed bij Jeugddienst Don Bosco. Vertel!

Dat klopt, mijn eerste contact met Jeugddienst Don Bosco in 2018 was eerder onverwacht, want ik moest wegens problemen van stageplaats veranderen. Mijn stage als grafisch ontwerper bij Jeugddienst Don Bosco liep zeer goed!

In 2020 begon ik aan de graduaatsopleiding Marketing- en communicatiesupport. Ik nam toen opnieuw contact op met mijn vorige stagementor. De tweede stage bij Jeugddienst Don Bosco was door de pandemie een andere ervaring, toch had ik nog altijd het verwelkomende gevoel, de openheid en de vrijheid om mee te helpen aan nieuwe projecten zoals de opstart van Boscobabbels.

Het idee om een podcast te maken, komt van jou. Hoe kom je daarbij?

Podcasts zijn een populair medium geworden. Je kan er elk moment van de dag naar luisteren: tijdens het koken, sporten, in de trein op weg naar het werk, … Ik dacht op die manier jongeren, animatoren en mensen die verbonden zijn met Don Bosco een kans te geven om hun verhaal te delen dat inspirerend kan zijn voor anderen.

"Met de podcast ​Boscobabbels willen we animatoren de kans geven hun stem te laten horen.”

Wanneer heb je de kans gekregen om met jouw idee aan de slag te gaan?

Tijdens mijn stage kreeg ik de mogelijkheid om een workshop te volgen bij I Like Media. Daar leer je hoe je te werk gaat als je een podcast wil starten en ook de technische kanten van het nieuwe medium.

Welke stappen heb jij mogen zetten om Boscobabbels te realiseren?

Eerst dacht ik dat dit een klein projectje zou zijn, maar al snel hebben we enkele vrijwilligers kunnen betrekken bij Boscobabbels. Ik heb het logo vormgegeven en het draaiboek en enkele proefopnames gemaakt.

Wie heeft de naam Boscobabbels bedacht?

Ik heb aan de collega’s gevraagd om namen te verzinnen. Ik kreeg 20 originele inzendingen, vervolgens heb ik een poll gemaakt om te stemmen. “Boscobabbels” sprong er duidelijk bovenuit.

Wat is jouw droom voor Boscobabbels?

Ik droom er van dat mensen die verbonden zijn met Don Bosco met deze podcast de kans krijgen om hun gedachten en verhalen te delen. En vooral dat Boscobabbels luisteraars kan inspireren in hun dagelijks leven.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief