Tegemoetkoming deelnameprijs vorming

Vele jongeren willen zich graag met hart en ziel engageren in een jeugdbeweging of op een speelplein. Daarbij hebben ze vorming en begeleiding nodig. Die vorming speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van vaardigheden, talenten en competenties bij jongeren, niet alleen op school, maar ook – en misschien vooral – in de vrije tijd.

Don Bosco Stichting is overtuigd van de meerwaarde van vorming en steunt vormingsinitiatieven in samenwerking met Jeugddienst Don Bosco. Er worden erkende animator-, hoofdanimator- en instructorcursussen georganiseerd waarmee jongeren een attest van de Vlaamse overheid kunnen behalen. Op deze cursussen ontdekken de jongeren hun vaardigheden en worden ze uitgedaagd om hun grenzen te verleggen. Ze werken op een speelse en ervaringsgerichte manier en met de pedagogische visie van Don Bosco.

Het organiseren en aanbieden van deze vormingen vergt een stevige financiële investering. Bovendien merken we dat het voor een groter wordende groep jongeren moeilijker wordt om de deelnameprijs aan deze vormingen te kunnen betalen. Wij willen financiële middelen inzamelen ter ondersteuning van het vormingsaanbod. Zo kunnen we degelijke en betaalbare vorming blijven aanbieden aan jongeren.

Jongeren krijgen dankzij het Solidariteitsfonds een tegemoetkoming in de deelnameprijs van een vorming.

Steun nu!

Online steunen aan het fonds ‘Vrienden van Don Bosco Stichting’, opgericht bij de Koning Boudewijnstichting. Je ontvangt een fiscaal attest bij een gift vanaf € 40. Je steunt met een veilige en snelle internetbetaling via Dono.
Steunen met een overschrijving aan het fonds ‘Vrienden van Don Bosco Stichting’, opgericht bij de Koning Boudewijnstichting. Je ontvangt een fiscaal attest bij een gift vanaf € 40.
Online steunen met een veilige en snelle internetbetaling via Mollie. Je ontvangt geen fiscaal attest.
Steunen met een overschrijving aan Don Bosco Stichting. Je ontvangt geen fiscaal attest.
Bedankt voor je interesse!