Speelpleinproject Team Paco in Zambia

Met het project Team Paco willen we jongeren de kans geven om hun ervaringen in het speelpleinwerk te verruimen naar een andere cultuur en context. Met een groep Vlaamse vrijwilligers trekken we sinds enkele jaren naar verschillende plaatsen in Zambia.

We organiseren er - samen met lokale vrijwilligers - animatorenvorming voor jongeren en ouderen die zich inzetten op de speelpleinen. Vanuit een ervaringsgerichte aanpak en met een enorme dosis enthousiasme en speelsheid brengen we tijdens de vorming de jongeren de kneepjes van het animatorenvak bij. We leren op deze manier ook veel over de plaatselijke manier van werken. Tijdens het tweede gedeelte van het project staan de jongeren samen met de lokale vrijwilligers op het speelplein.Het nauwe samenwerken en samenleven zorgt ervoor dat het een intense en leerrijke ervaring wordt die nog lang wordt meegedragen.

Met de opgehaalde financiële middelen steunen we het speelpleinproject ter plaatse en houden we de kostprijs van de cursus voor de lokale animatoren zeer laag.

Steun nu!

Online steunen aan het fonds ‘Vrienden van Don Bosco Stichting’, opgericht bij de Koning Boudewijnstichting. Je ontvangt een fiscaal attest bij een gift vanaf € 40. Je steunt met een veilige en snelle internetbetaling via Dono.
Steunen met een overschrijving aan het fonds ‘Vrienden van Don Bosco Stichting’, opgericht bij de Koning Boudewijnstichting. Je ontvangt een fiscaal attest bij een gift vanaf € 40.
Online steunen met een veilige en snelle internetbetaling via Mollie. Je ontvangt geen fiscaal attest.
Steunen met een overschrijving aan Don Bosco Stichting. Je ontvangt geen fiscaal attest.
Bedankt voor je interesse!